Hete Pepers

 29,99

Op voorraad

Di t/m Za voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden​
Loading...

Hete pepers – Chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten

Zelf Hete pepers verbouwen en deze verwerken in jouw eigen gerechten is een prachtige hobby, die perfect aansluit bij de barbecue. In dit boek begint bestsellerauteur Jeroen Hazebroek met het zaaien en opkweken van 25 rassen en 4 soorten pepers en neemt je gaande weg het boek mee. Natuurlijk ontbreken tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen niet. Hete pepers wordt gepeperd door interviews met professionals in de groeisector en de verwerkende industrie.

Het boek staat daarnaast vol met talloze recepten voor sambals en hot sauces. Ook krijg je tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Dat zijn bekende koks, professionals en thuiskoks met hun favoriete familierecept.

Kortom, ben je een fan van hete pepers en heb je 1m2 tuin thuis over om zelf pepers te groeien? Dan is dit (hand)boek echt een aanrader om te lezen!

Specificaties:

  • Nederlandstalig
  • Auteur: Jeroen Hazebroek
  • 192 pagina’s
  • Hardcover
Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Het allereerste boek van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas was “Hete kolen”. Dit boek verscheen in 2014 en was direct een bestseller! Enkele jaren later zijn er inmiddels diverse herdrukken geweest en verschenen in meerdere talen. Inmiddels zijn er al talloze barbecue boeken geschreven door Jeroen en Leonard Elenbaas.

De boeken zijn zo geschreven dat ze ontzettend lekker te lezen zijn en je meegenomen wordt in het hele verhaal. Het boek “hete kolen” noemen wij in de winkel niet voor niets het “handboek voor Kamado gebruikers”. Jeroen is inmiddels professioneel barbecue-kok, geeft workshops en verzorgt catering door het hele land met zijn bedrijf Het Kookvuur. Leonard Elenbaas is een gepassioneerde chef-kok die ooit begonnen is met een eigen restaurant “Pure passie”. Tijdens deze periode kwam hij in aanraking met een Big Green Egg en de keramische manier van koken. Dit inspireerde hem om na zeven jaar het restaurant leven op te geven en freelance chef-kok & boekenschrijver te worden.

Specificaties

Specificaties:

– Nederlandstalig
– Auteur: Jeroen Hazebroek / Leonard Elenbaas
– 304 pagina's
– Hardcover