Koud Roken Set

 39,99

Op voorraad

Di t/m Za voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden​
Loading...

Koud Roken Starter Set

Een basis Koud Roken Starter Set om gelijk mee aan de slag te kunnen. Nu kun je zelf rooksmaak toevoegen aan kaas, noten, vis, groenten, boter, zout, bacon etc. Door toepassing van de Cold Smoke Generator is dit mogelijk. Deze produceert een constante schone stroom van rook voor 8 tot 10 uur uit slechts 100 gram rookmot. Dit kleine, maar krachtige apparaat kan worden gebruikt in bijna elke Smoker of gesloten barbecue. Het is de makkelijkste manier om koud te roken in je eigen barbecue. In combinatie met BASBQ rookmot is dit een eenvoudige manier om zelf heerlijke gerookte zalm, kaas of zelfs zout te maken. Plaats de Cold Smoke Generator in de barbecue en bereid hierin, zonder ernaar om te hoeven kijken, jouw gerechten. Dankzij het royaal meegeleverde rookmot kun je vele malen gebruik maken van deze Starter Set. Rookmot is in vele smaken los te bestellen.

De Set bestaat uit:

  • Cold Smoke Generator
  • Appel rookmot Zak 500 gram

De BASBQ Appel Rookmot geeft een heerlijke rooksmaak aan je gerecht. De frisse fruitige rook van appelhout gaat perfect in combinatie met rundvlees, wild, varkensvlees, gevogelte en fruit.

  • Alder (Els) rookmot Zak 500 gram

De BASBQ Els Rookmot geeft een heerlijke rooksmaak aan je gerecht. De rijke en verfijnde rook van els gaat perfect in combinatie met vis, zeevruchten, varkensvlees, en gevogelte.

  • Hickory rookmot Zak 500 gram

De BASBQ Hickory rookmot geeft een heerlijke rooksmaak aan je gerecht. De zeer zoete, zware bacon aroma van notenhout gaat perfect in combinatie met rundvlees, wild, varkensvlees en gevogelte.

Roken

De ambacht van roken is van oudsher een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. De rooksmaak die het product kreeg was toen een bijkomend voordeel. Tegenwoordig zijn er veel andere manieren om voedsel te conserven. Maar de ambachtelijke manier van roken is nog steeds erg leuk om als hobby uit te oefenen!

Koud roken

Tijdens het roken is er een schifting tussen warm en koud roken. De laatste is een manier waarbij de temperatuur tijdens het roken niet boven de 30 graden uitkomt. Dit omdat boven deze temperatuur de eiwitten in vis en vlees beginnen te stollen en hierdoor gaan garen. Daardoor is het wel belangrijk dat hierbij een pekel of iets dergelijks wordt gebruikt om bacteriën tegen te gaan. Naast het roken van vis of vlees is het ook lekker om bijvoorbeeld kaas, zout, kruiden, nootjes etc. in de rook te leggen. Een Cold smoke generator is de makkelijkste manier om koud te roken in je eigen barbecue. In combinatie met rookmot is dit een eenvoudige manier om zelf heerlijke gerookte zalm, kaas of zelfs zout te maken.

Rookovens / Warm roken

In Nederland is het warm roken in rookovens veelal bekend van het paling roken. Maar er zijn natuurlijk ook nog veel meer heerlijke producten die je kunt roken. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken beschikbaar over roken. Het boek Over Rook van Meneer Wateetons is een echte aanrader als je je wilt verdiepen in de wereld van roken.

Merk

BASBQ

Specificaties

De Set bestaat uit :

– Cold Smoke Generator
– Zak 500 gram Appel rookmot
– Zak 500 gram Alder (Els) rookmot
– Zak 500 gram Hickory rookmot