BASBQ Colorozozout Hersluitbare Pot 300 g

 3,50

Op voorraad

Di t/m Za voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden​
Loading...

BASBQ Colorozozout hersluitbare pot 300 g – 0,6% nitriet

BASBQ Colorozozout pot 300 g. Nitriet zorgt voor de kleuring van vlees (kleurzout). Daarnaast heeft het een antimicrobiële werking. Nitriet zorgt in rauwe vlees voor de omzetting van myoglobine naar nitrosomyoglobine die het product een roze kleur geeft. Bij verhitten ontstaat uit nitrosomyoglobine het rozerode nitrosomyochromogeen. Het nitriet dat niet heeft gereageerd (het rest-nitriet) is voor de remming van de groei van ongewenste bacteriën. Verpakt in een voorraad pot, voor maximale kwaliteit. Deze pot is makkelijk te her sluiten en zorgt daardoor altijd voor een luchtdichte afsluiting. Het colorozozout bevat 0,6% nitriet

Specificaties:

  • Luchtdichte afsluiting
  • Bevat 0,6% nitriet
  • Inhoud: 300 gram
Roken

De ambacht van roken is van oudsher een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. De rooksmaak die het product kreeg was toen een bijkomend voordeel. Tegenwoordig zijn er veel andere manieren om voedsel te conserven. Maar de ambachtelijke manier van roken is nog steeds erg leuk om als hobby uit te oefenen!

Koud roken

Tijdens het roken is er een schifting tussen warm en koud roken. De laatste is een manier waarbij de temperatuur tijdens het roken niet boven de 30 graden uitkomt. Dit omdat boven deze temperatuur de eiwitten in vis en vlees beginnen te stollen en hierdoor gaan garen. Daardoor is het wel belangrijk dat hierbij een pekel of iets dergelijks wordt gebruikt om bacteriën tegen te gaan. Naast het roken van vis of vlees is het ook lekker om bijvoorbeeld kaas, zout, kruiden, nootjes etc. in de rook te leggen. Een Cold smoke generator is de makkelijkste manier om koud te roken in je eigen barbecue. In combinatie met rookmot is dit een eenvoudige manier om zelf heerlijke gerookte zalm, kaas of zelfs zout te maken.

Rookovens / Warm roken

In Nederland is het warm roken in rookovens veelal bekend van het paling roken. Maar er zijn natuurlijk ook nog veel meer heerlijke producten die je kunt roken. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken beschikbaar over roken. Het boek Over Rook van Meneer Wateetons is een echte aanrader als je je wilt verdiepen in de wereld van roken.

Merk

BASBQ

Specificaties

Specificaties:

– Luchtdichte afsluiting
– Bevat 0,6 % nitriet
– Inhoud: 300 gram