Smokey Pellets Mountain Maple 1 kg

 7,50

Op voorraad

Di t/m Za voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden​
Loading...

Smokey Pellets Mountain Maple 1 kg

De Smokey Pellets Mountain Maple 1 kg flavour geeft een zachte en milde rook afkomstig van Esdoorn hout. Het maakt vlees nog lekkerder, door een subtiele zoetheid die bijdraagt aan een heerlijke smaakbeleving. Iedere houtsoort waarvan de pellets zijn gemaakt, heeft zijn eigen kenmerkende smaak en diepgang. De eik, hickory, mesquite, els of esdoorn, maar ook fruitbomen als appel en kers, zijn uitermate geschikt om te roken. Uit al deze houtsoorten zijn Smokey Pellets samengeperst tot negen unieke smaken. Ze zijn gemaakt voor gebruik in een pellet barbecue, maar zijn ook zeer geschikt als rookpellets in andere barbecues.

Het grote voordeel is dat ze rechtstreeks op het vuur gegooid kunnen worden om zo een lekkere rooksmaak aan je gerecht te geven. Daarnaast kun je met rookpellets ook gemakkelijk de gewenste hoeveelheid rook reguleren. Het verbruik van de Smokey Pellets is zeer zuinig, waardoor het rendement tot dertig procent hoger is dan bij andere soorten. Omdat dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van honderd procent puur hout, zonder schors of andere toevoegingen, om zo de beste smaak en kwaliteit te garanderen. Het advies is om de pellets droog en schoon te bewaren. Het liefst binnenshuis.

Rookhout / Mot / Pellets

Als je in de wereld van rookhout stapt kunnen we begrijpen dat dit een beetje overweldigend kan zijn. Zoveel verschillende soorten en wat past weer bij welk gerecht? Uiteraard is het vooral afhankelijk van smaak, maar in onderstaand overzicht hebben we een verdeling proberen te maken zodat voor jou de keuze makkelijker wordt. Daarnaast hebben we ook een aantal kant-en-klare blends gemaakt voor jouw gemak.

Naast de verschillende soorten hout zijn er ook nog verschillende formaten. Als eerste hebben we Wood chips. Dit zijn kleine houtsnippers, ideaal om op je hete kolen te gooien en direct veel rook te krijgen. Of gebruik ze in een smokerbox op de gas BBQ. Chunks zijn grove brokken hout. Deze zijn ideaal voor lange sessies op de barbecue doordat ze een langere tijd rook afgeven door hun formaat. Wil je een mooie zalm koud roken, dan is rookmot ideaal. In combinatie met een cold smoke generator kun je rook toevoegen aan een gerecht zonder dat het te warm wordt en deze gaat garen.

Dan zijn er ook nog pellets, dit zijn samengeperste hout korrels. Daardoor hebben een hoge dichtheid en branden ze langer dan snippers en zijn daardoor heel efficiënt. Pellets zijn geperst van zuiver hout, zonder toevoeging van hars of schors. Het bewaaradvies is om de pellets droog en schoon te bewaren. Het liefst binnenshuis.

Merk

Smokey Pellets

Specificaties

Specificaties:
– Inhoud: 1 kg
– Geschikt als brandstof voor pellet barbecue
– Ook geschikt als rookhout