Cederhouten BBQ Plank Large

 12,00

Op voorraad

Di t/m Za voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden​
Loading...

Cederhouten BBQ Plank Large

De Cederhouten BBQ Plank in large formaat is onderdeel van een ware barbecue klassieker; Zalm op een plankje. Maar elke soort vlees, vis of groente wordt smakelijker door de heerlijke en herkenbare rooksmaak van cederhout. Een veel gestelde vraag is hoe vaak je een cederhouten plank kunt gebruiken? De plank is meerdere malen te gebruiken. Zolang de plank zijn vorm houdt en niet doorgebrand is kun je hem blijven gebruiken. Week de plank voor gebruik eerst in water, vervolgens op de BBQ zal hij heet worden en lichtjes gaan roken. Waardoor je gerecht gaat garen en een lekkere rooksmaak meekrijgt.

Specificaties:

  • Afmeting: ca. 1,1 x 19 x 40 cm
  • Uitermate geschikt voor zalm op een plankje
  • Heerlijke en herkenbare cederhouten rooksmaak

 

Rookplanken en vellen

Er zijn maar weinig gerechten die de barbecue klassieker “Zalm op een cederhouten plank” overtreffen. De geur en rooksmaak die vrijkomt tijdens de bereiding is ontzettend lekker. Cederhouten rookplankjes zijn inmiddels wel de bekendste variant. Maar ook rookplanken van Els en Maple zijn ontzettend lekker om te gebruiken. Als je nog iets sterkers wilt zijn er ook Eikenhouten rookplankjes van originele whiskyvaten voor een ultieme smaakbeleving. Houten plankjes voor op de barbecue, combineren heel erg goed met vis. Maar zijn ook een echte smaakversterker voor onder andere vlees en groenten.

Je legt een plankje op het rooster direct boven de kolen zodat deze van onder langzaam gaat smeulen en zijn rooksmaak af geeft aan het gerecht wat erop ligt. De plank is meerdere malen te gebruiken. Naast planken die op het barbecue rooster gaan hebben we ook nog een rookplank in het assortiment die bevestigd kan worden op de rand van een vuurschaal. Waardoor een mooie zalmzijde boven open vuur gerookt en gegaard kan worden.

Merk

BASBQ

Specificaties

Specificaties:
– Afmeting: ca. 1,1x19x40 cm
– Uitermate geschikt voor zalm op een plankje
– Heerlijke en herkenbare cederhouten rooksmaak